Шановні покупці, статус товарів змінюється протягом дня (обраний вами товар може бути в резерві на іншого покупця). Наявність уточнюється безпосередньо менеджером.

Арт-терапія для дорослих

Арт-терапія знайшла широке застосування в психіатрії з 1938 року, коли художник Адріан Хілл описав свій досвід роботи з туберкульозними хворими. Далі метод був активно задіяний при психологічної реабілітації дітей, вивезених з концтаборів після закінчення Другої світової війни. Арт-терапія дала настільки хороші результати, що в 1960 в США була заснована арт-терапевтична асоціація.

Арт-терапія має на меті краще самопізнання людини, розвиток його самовираження. Чинний механізм арт-терапії - сублімація, знаходження прийнятного шляху для вираження почуттів і емоцій за допомогою образотворчого мистецтва, нехай навіть і символічно. І хоча тут ми розглядаємо арт-терапію, як використання в психіатричній практиці образотворчого мистецтва, поняття включає в себе і гармонізацію особистості за допомогою музики, літератури, в тому числі листування з лікарем, театру та інших форм творчості.

Показаннями до арт-терапії є:

- Депресія (Черчілль за допомогою образотворчого мистецтва близько п'яти років мінімізував депресію - боровся з "чорними собаками", як він визначав пригніченість свого духу);

- Міжособистісні невирішені конфлікти;

- Низька самооцінка на межі самознищення;

- Тривожність, фобії, незадоволеність;

- Придушуються сильні почуття і думки;

- Психотравми через емоційне відкидання іншими людьми, сімейне неблагополуччя, пережите насильство;

- Деструктивне визначення свого "Я" і багато іншого, що заподіює діскофорт самій людині і його оточуючим.


За допомогою арт-терапії можливо:

1. Досить легко знайти прийнятний вихід всім негативним прагненням, почуттям і емоціям.

2. Опрацювати вищеперелічене настільки, щоб воно не приносило дискомфорту, щоб людина соціально адаптувався.

3. Отримати повну картину психічного стану людини.

У малюнках людей, які мають певні психічні розлади або навіть просто перенапруження - до слова, в тій чи іншій мірі арт-терапія, хоча б в профілактичних заходах, - корисна всім нам, - можна побачити різні сюжети, навіть гумор, нехай і специфічний.

У людей з душевними розладами гумор має виняткову важливість. Він покликаний зняти перенапруження, компенсувати якийсь обтяжуючу пацієнта вада або комплекс, реалізувати в більш соціально прийнятній формі виходять з-під контролю деструктивні прагнення і трудновербалізуемие бажання. На таких картинах переважає самоіронія, гротеск, символізм. Останнє може бути дуже тривожним сигналом сильних прагнень, які адекватно вербалізувати не представляється можливим, а для реалізації цих прагнень не передбачається умов. З іншого боку, це природно при самому початку самопізнання: спочатку все незрозуміло, розпливчасто, невизначено, а потім особистість ідентифікує себе з великою кількістю деталей.

×
Дізнатися ціну
Ваше ім'я:*
Телефон:
E-mail: *
×
Логін
×
×
Повідомити, коли з'явиться
Ваше ім'я: *
E-mail: *
×
Замовити дзвінок
Ваше ім'я:*
Ваш номер телефону:*
Ваш номер телефону не буде зібрано або використано для маркетингових цілей

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо.

×
×