Шановні покупці, статус товарів змінюється протягом дня (обраний вами товар може бути в резерві на іншого покупця). Наявність уточнюється безпосередньо менеджером.

Яким має бути полотно для малювання

полотно для живопису

Слово “полотно” для обивателя звучить ну просто заворожуюче: уявляються картини знаменитих майстрів, аукціони, розкіш інтер’єрів. Не будемо підтримувати чи спростовувати цей стереотип, а лиш зауважимо, що для художників це слово означає не більше, як робоча поверхня.  Котру, до речі, ще потрібно вміти вибрати. В нашому інтернет-магазині  "LUCKY-UA" ви можете купити холст недорого, але тілько за цим критерієм обирати робоче полотно ми не радимо. Отже, трішки теорії…

По-перше, не використовуйте ніколи уже бувшого у використанні матеріалу. Навіть добре вичищений, він буде не найкращим чином впливати на якість вашої роботи. Буває, що навіть ґрунтовка не наноситься  так, як потрібно. Дальше, ми не рекомендуємо використовувати полотно для малювання з рідкою в’язкою, також краще на деякий час утриматись від експериментів з бяззю, брезентом і так дальше. Тільки потім, коли вже будете впевнені у своєму досвіді, ви зможете зрозуміти цінність цих порад. Бязь, наприклад, все ж таки можна використовувати при виготовленні полотна художника, але придатний він для робіт невеликого формату.

Вибір робочої поверхні – майже те ж саме, що й кулінарний рецепт. Є вже випробувані, є експериментальні рецепти, є тільки загальні рекомендації. Наприклад, ви зібрались “готувати” монументальну картину великого формату – вам підійде крупнозернисте полотно для малювання. Щоправда, необхідно враховувати і жанр, вашу техніку, наявність дрібних деталей. Якщо ви утрудняєтесь з вибором, то ми хочемо вас порадувати – є “золота середина” – середнє зерно, яке являється оптимальним рішенням практично для будь-якого виду живопису!

Ще важливо передбачити вплив зовнішніх факторів на збереження полотна. Найбільш стійким до перепадів температур, рівня вологості і навіть механічному впливу є полотно із льону. Відповідно, і картини на ньому будуть довговічними, а їх транспортування не буде викликати заклопотаності, так як спеціальних умов для перевезення таких картин не потрібно. Це, звичайно, не означає, що можна обходитись з роботами недбало, просто в цьому випадку можна обійтись без дорого вартісних послуг транспортних компаній із спеціальним обладнанням.

До речі, новачки упускають одну важливу деталь: підрамник. Якщо ви, читаючи статтю, так і не згадали про нього, то ми пропонуємо уже готове рішення – купити полотно недорого на підрамнику.

Саме ці базові знання стануть вам у пригоді при виборі підходящої робочої поверхні для своєї творчості. Набагато складніше навчитись ґрунтуванню, але читайте наші статті,і у вас все вийде!
 

×
Дізнатися ціну
Ваше ім'я:*
Телефон:
E-mail: *
×
Логін
×
×
Повідомити, коли з'явиться
Ваше ім'я: *
E-mail: *
×
Замовити дзвінок
Ваше ім'я:*
Ваш номер телефону:*
Ваш номер телефону не буде зібрано або використано для маркетингових цілей

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо.

×
×