Шановні покупці, статус товарів змінюється протягом дня (обраний вами товар може бути в резерві на іншого покупця). Наявність уточнюється безпосередньо менеджером.

Живопис на полотні маслом і ватмані - особливості

Багато новинок починаються з думки – “А що буде, якщо…”.  Тут образотворче мистецтво – не вийняток. З того часу, як почали наносити на полотно масло, пройшло вже багато столітть. Сьогодні створюються нові матеріали, котрі знаходять застосування в різних сферах діяльності людини. Чи ж не дивно, що і в творчості запримітився прогрес? Звичайно, ні. Тут ми б хотіли трішки розповісти вам про порівняльні особливості таких різних технік в образотворчому мистецтві, як живопис на полотні та малювання на ватмані. Перший – це класика, перевірена віками та поколіннями хужожників, як простими, так і всесвітньовідомими. Зараз слова полотно масло для деяких людей вбирають в себе все поняття про малювання, в той час як багато геніальних художників реалізують свій талант, створюючи шедеври на ватмані. Він, до речі, надає можливості художнику користуватись широким вибором інструментів: ви можете малювати фломастерами, гелевими та кульковими ручками, аквареллю, навіть крейдою та розпилювачами. Художники застосовують шаблони, роблять відбитки, - словом, використовують максимально велику кількість доступних інструментів для самовираження. Це може сприйнятись як  занадто просто та зручно для новачків. Однак це не так, адже живопис на полотні, і малювання на ватмані передбачає відповідний рівень майстерності. Звичайно, швиденько прописати на ватмані дрібні деталі ручкою справді швидше та легше, та й нанесене на полотно масло потребує більше часу для висихання.

Якщо міркувати про затрати часу, то малювання на ватмані взагалі швидше, але в образотворчому мистецтві – це не головний критерій. А якщо уявити, що час зробить хоча б через десять років з ватманом, то переваги живопису на полотні стають очевидними. Якщо ви бажаєте надати своїй роботі на ватмані довговічності, то його слід додатково захищати склом чи іншим покриттям. І все ж, при впливі вологи малюнки пливуть, тому, при бажанні зберегти надовго малюнок на ватмані, про це потрібно дуже потурбуватись. Коли ж ви наносите на полотно масло, то у вас є час покращити свою роботу, а після її завершення вам не потрібно турбуватись про її збереження.

Варта спробувати себе в різних стилях і жанрах живопису, і у багатьох це найкраще вийде після освоєння живопису на полотні, як традиційної техніки. У нас ви знайдете все необхідне для художників: мольберти, етюдники, полотна на підрамнику та інше. На полотно ціна, як і на інші товари для творчості,  - вас тільки потішить!

×
Дізнатися ціну
Ваше ім'я:*
Телефон:
E-mail: *
×
Логін
×
×
Повідомити, коли з'явиться
Ваше ім'я: *
E-mail: *
×
Замовити дзвінок
Ваше ім'я:*
Ваш номер телефону:*
Ваш номер телефону не буде зібрано або використано для маркетингових цілей

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо.

×
×