Шановні покупці, статус товарів змінюється протягом дня (обраний вами товар може бути в резерві на іншого покупця). Наявність уточнюється безпосередньо менеджером.

Техніки живопису

Приступаючи до вивчення образотворчого мистецтва, рано чи пізно слід визначитись із  “своєю” технікою написання картин. Причому це необов'язково такі техніки, які зараз у вас виходять найкраще – це та техніка, з допомогою якої ви можете найбільш повно реалізувати свій творчий потенціал. Помилкою багатьох перспективних художників є вибір найлегшого шляху. Прочитавши цю статтю – пробуйте, експериментуйте, шукайте. Ви обов’язково знайдете для себе техніку написання картин до душі.

Отже, техніки живопису. В нашому інтернет-магазині “Lucky-Ua” представлений товар для станкового живопису, який виконується на полотнах, мольберті та папері. Є ще монументальний живопис, де в якості полотен використовуються стіни різних будівель. Першими художниками-монументалістами стали в доісторичній епосі первісні люди, розписуючи стіни печер зображеннями звірів, сценами полювань і так дальше. Доречі, печерний, наскальний живопис також носить назву петрогліфи та виконувався не тільки з допомогою жовтої, червоної і білої фарб, але і з застосуванням різців, примітивних інструментів для висікання зображень на камені.

Для древніх єгиптян така техніка не втратила актуальності, але була модернізована: робочі поверхні – камінь та деревина вкривались шаром вапняку та гіпсу, смоли. Окрім того, почали використовуватись зелений та синій кольори. Зараз ця техніка живопису отримала назву темпера, тобто фарби на основі натуральних пігментів.

В тому ж Древньому Єгипті зародився і клейовий живопис, що передбачає використання темпери та клею (рослинного чи тваринного походження). Також з тих часів стала відома і енкаустика – техніка воскового живопису написання картин розтопленими фарбами, яка була перейнята спершу античними художниками, а пізніше – грецькими іконописцями.

Близько 2000 року до н.е. вже існувала фреска – малювання по сирій штукатурці. Як ви знаєте, ця техніка написання картин актуальна і по сьогоднішній день.

Картина маслом – дуже древня техніка живопису, вона з’явилась ще у сьомому столітті до н.е. як мінімум в Афганістані, де було знайдено підтвердження цього факту.

Техніки живопису

Акварельтехніка написання картин водорозчинними фарбами, була зароджена у другому столітті до н.е.

Фарба, виготовлена із сажі – туш, таку назву носить і сам спосіб, дуже древній, використовувався для каліграфії та сумі-е.

Китайці також винайшли гохуа, де використовуються туш та водяні фарби. Це друге століття  до н.е. Ними ж була винайдена у чотирнадцятому столітті суха кисть – розтирання масляних фарб по паперовій поверхні.

Століттям пізніше у світі з’явилась карнація – багатошарове накладення фарб. Завдяки цій техніці написання картин портрети та зображення людей стали виходити більш “живими”.

Гризайлем пишуть художники, котрі  підкорили градації одного кольору, зазвичай це сепія та сірий.

Гуаш – нанесення зображень більш матовими та густішими фарбами, ніж акварель. Винайдена вона в Європі у шістнадцятому столітті.

Знаменитий Леонардо да Вінчі винайшов сфумато – помякшення обрису фігур та предметів. З її допомогою можна передати навіть повітря, що огортає людей та предмети. В перекладі з італійської ця назва означає “зникаючий, наче дим”, затушований. Доречі, досі ніхто не перевершив цього майстра, який наносив шар фарби товщиною в декілька мікрон, при цьому весь шар фарб товщиною не перевищував 40 мікрон!

Лесування – теж винахід Леонардо да Вінчі. Цю техніку написання картин також називають глізаллю. Вона полягає в нанесенні напівпрозорих тонів поверх основного шару фарби.

Пастель – малювання крейдою та олівцями. Цей спосіб відомий з шістнадцятого століття, причому розрізняють три види: воскова, масляна та суха.

Коли картини пишуться прямокутними мазками і(чи) цятками, то це – дивізіонізм чи пуантилізм,  що виник в дев’ятнадцятому столітті.

Енді Уорхолл став родоначальником акрилутехніки написання картин водостійкими акриловими фарбами.

Доречі, якщо ви хочете використати хоча б частину всього цього одночасно – це теж допустимо. Адже тоді ви будете писати картини змішаною технікою.

×
Дізнатися ціну
Ваше ім'я:*
Телефон:
E-mail: *
×
Логін
×
×
Повідомити, коли з'явиться
Ваше ім'я: *
E-mail: *
×
Замовити дзвінок
Ваше ім'я:*
Ваш номер телефону:*
Ваш номер телефону не буде зібрано або використано для маркетингових цілей

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо.

×
×