Шановні покупці, статус товарів змінюється протягом дня (обраний вами товар може бути в резерві на іншого покупця). Наявність уточнюється безпосередньо менеджером.

Така непокірна акварель

Вражені дивовижними картинами, написаними аквареллю, початківці художники беруться освоювати техніку акварелі. Але складність цієї техніки видно і в самій назві, де "aqua" - вода, з усіма "витікаючими" наслідками. При цьому ми не розглядаємо чисто "побутове" використання акварелі: начерки карт, прикраса церковних книг і так далі, що носить узагальнююча назва "ілюмінування". Щоб домогтися успіху в цій, так само і як і у будь-якій іншій, техніці, потрібно багато практикуватися.

непокірна акварель

Alvaro Castagnet, акварель

З тонкощів оволодіння аквареллю можна виділити два підходи:

  1. Робота "по-сухому", коли ми намагаємося приручити акварель, зменшуючи частку цієї стихії, зменшуючи таким чином її вплив на результат. Такий підхід передбачає використання невеликих лесувань і коротких мазків. З недоліків цього підходу можна відмітити обмеження у використанні прийомів написання картини - про прояв всіх переваг акварелі мова не йде. З таким же успіхом можна освоювати роботу гуашшю, олійними фарбами.
  2. Другий підхід більш сміливий: потрібно намагатися "потоваришувати" із стихією Води, потрібно висловлювати свою творчу ідею так, як це природно для акварелі: динамічно і плавно. Згодом ви зможете, залежно від того, який творчий задум потрібно втілити, застосовувати ті чи інші фарби.

На нюанси роботи з аквареллю впливає і клімат, і мікроклімат, інші умови творчого процесу. Так, в жарких країнах немає можливості подовгу утримувати вологу, тому з часом виробився стиль "італійської акварелі", представники якого працюють по сухій поверхні паперу. Причому спочатку з'являється контурний малюнок, а потім - тіні. Все це лягло в основу і мозаїчного живопису. В Англії, навпаки, в силу вологого клімату робота ведеться переважно на вологому папері.
В акварелі існує велике різноманіття мальовничих технік, напрямків, стилів, шкіл. Проте варто зауважити, що їх порівняння дозволяє оцінити рівень майстерності, який проявляється у вмілому використанні і поєднанні різних прийомів живопису та віртуозному маневруванні в межах діапазону "сухості-вологості". Акварель різноманітна і індивідуальна, як різноманітні і індивідуальні почерки людей.

×
Дізнатися ціну
Ваше ім'я:*
Телефон:
E-mail: *
×
Логін
×
×
Повідомити, коли з'явиться
Ваше ім'я: *
E-mail: *
×
Замовити дзвінок
Ваше ім'я:*
Ваш номер телефону:*
Ваш номер телефону не буде зібрано або використано для маркетингових цілей

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо.

×
×