Шановні покупці, статус товарів змінюється протягом дня (обраний вами товар може бути в резерві на іншого покупця). Наявність уточнюється безпосередньо менеджером.

Поради художникам-початківцям. Читати усім!

Серед порад початківцям художникам можна зустріти багато таких, які стосуються безпосередньо процесу: нанесення фарб, техніки малювання, грунтовка, вибір інструментів і так далі. І начебто все правильно робить новачок, а все-таки не зрозуміє: чому не виходить так, як очікується? Ми зібрали найбільш корисні поради початківцям художникам, які, до речі, корисно почитати і професіоналам для поліпшення якості своєї роботи.

Отримуйте задоволення від роботи. Як може малювання картини, та й взагалі - образотворче мистецтво бути корисним, якщо ви самі перетворюєте його в борошно? Зрозуміло, що багато художників є перфекціоністами, і світові шедеври не дають спокою, розбурхуючи амбіції. І все-таки необхідно, перш за все, отримати естетичне задоволення від свого заняття. Ви можете дізнатися з біографії художників, як вони даремно страждали, хоча їх роботи визнані всесвітнім надбанням образотворчого мистецтва. Так що - творіть в доброму настрої, і ваші роботи будуть випромінювати особливу, притягальну ауру.

Не ставте високу планку. І хоча ця порада для початківців художників вважається спірною, спробуємо обгрунтувати. Ви повинні намагатися, дуже сильно старатися робити свою роботу набагато краще, ніж вчора або навіть сьогодні зранку (про розпорядок - наступний пункт). Але ставити собі завдання зробити швидко шедевр, від якого світ "ахне", не слід. Не маючи "набитої руки", не навчившись дивитися на навколишній світ очима справжнього художника, будете розчаровані результатом. А ті, які "розкошуючи" удосконалюють свою майстерність, встигають набагато більше і краще. Коротше кажучи, планка повинна бути високою, і до неї потрібно йти із зусиллям, але сковуючого напруження бути не повинно.

Поради художникам

Намагайтеся починати роботу з ранку. Якщо ви - "сова", і "ранок" по-вашому буде близько полудня. Дотримуйтесь правила "24". Воно маловідоме, але працює повсюдно: якщо ви не приділяєте своєму улюбленому заняттю протягом 24 годин ані години, то хороших результатів чекати, принаймні швидко, не доводиться. Не буде перебільшенням сказати, що пристрасно захоплена людина повинна своєму заняттю приділити всі 24 години. Нехай вона не стоїть цілодобово біля мольберта, а все одно працює - оцінює навколишнє середовище, "приміряючи" його на полотно, а етюдник в його руках свідчить про постійну готовність до приходу Музи.

Комфорт! Ви повинні намагатися перебувати в душевній рівновазі і подбати про комфорт тіла, як в процесі роботи, так і поза ним. Але, чули: "Художник повинен бути голодним" - ага, і писати одні натюрморти! Авжеж ні, їжте і спіть нормально, - ваш творчий потенціал повинен проявлятися і без аскези. Хоча утримання від надмірностей теж дуже корисно. До речі, створити затишну обстановку дозволяють навіть такі, здавалося б, незначні деталі, як подушки-сідушки.

Самі оцінюйте свої роботи. Звичайно, строго, але себе "рубати" не варто. Просто побачте помилки, вади, щоб наступного разу зробити набагато краще.

Ставтеся скептично чи не до себе, а до невдач. Та й взагалі, що вважати невдачею в живопису? Ви вдосконалюєтеся, а полотна - вони все терплять! І їх у нас дуже багато: прості, на підрамнику, навіть грунтовані в рулонах.

Подолайте апатію. У житті практично кожної людини творчої професії (в принципі, стосується всіх людей), є період, коли звичайна діяльність не тільки не приносить задоволення, але навіть трохи дратує, стає нестерпно важкою. Зробіть лише невелику паузу (пам'ятаєте про правило "24"!), А потім - продовжуйте, як ні в чому не бувало. Паузу потрібно заповнити активною діяльністю - спортом, генеральним прибиранням будинку і т.д.

Читайте у вільний час про художників, дивіться тематичні фільми. Все це створить атмосферу, яка підтримує на обраному шляху. До речі, мотивуюче читання, крім вивчення природи і людей - підвищує професійний рівень.

Проявіть старанність, терпіння, і ви самі незабаром зможете поділитися досвідом і дати пару-трійку слушних порад!

×
Дізнатися ціну
Ваше ім'я:*
Телефон:
E-mail: *
×
Логін
×
×
Повідомити, коли з'явиться
Ваше ім'я: *
E-mail: *
×
Замовити дзвінок
Ваше ім'я:*
Ваш номер телефону:*
Ваш номер телефону не буде зібрано або використано для маркетингових цілей

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо.

×
×