Шановні покупці, статус товарів змінюється протягом дня (обраний вами товар може бути в резерві на іншого покупця). Наявність уточнюється безпосередньо менеджером.

Чи добре я малюю? Критерії оцінки картин

“Чи добре я малюю?” – таким питанням задаються і новачки, і ті професіонали, котрі  прагнуть до вдосконалення своєї майстерності. І справді, варта завжди оцінювати свої кроки, чим би ми не займались. До речі, не всім художникам вдається виразити себе цілком – одні  “ховаються” за почерком знаменитих художників, копіюючи їх техніку, а інші, нехтуючи теорією та елементарними знаннями, написавши лишень дві-три картини по номерам, купивши мольберт україна чи озброївшись етюдником, намагаються вигадати щось ”отаке”. Максимум, що може із цього вийти – робота в змішаному жанрі.

Критерії оцінки картин

Найкраще відточувати майстерність на основі прекрасних шедеврів світової скарбниці образотворчого мистецтва, а також представляти свої роботи на широкий загал для оцінки. В будь-якій сфері є критики, котрі апріорно відмовляються визнати чийсь успіх. Але все ж таки можна почути і конструктивну критику, навіть слушні поради. Тому сміливо хваліться своїми роботами і перед недосвідченими цінителями мистецтва, і перед профі. Підготуватись до “виходу” в світ, натренувати руку та навчитись дивитись на світ, як справжній художник вам допоможуть картини по номерам.

Але є один важливий момент: як дізнатись, чи робиш ти успіхи, чи може твоя робота претендувати на схвалення публіки? Чи корисним було рішення купити мольберт україна та проводити стільки часу перед ним? І тут ми переходимо до критеріїв оцінки картин. Спершу слід визначити, до якого жанру (пейзаж, портрет, натюрморт) відноситься полотно. Наразі дуже багато робіт в змішаному жанрі, тому не дивуйтесь, якщо із визначенням жанру у вас виникнуть сумніви.

Професіонально написана картина вирізняється продуманістю та грамотною організацією, компоновкою всіх елементів. Смислові акценти виділяються розміром, більш яскравими фарбами, розміщені по центру чи навколо нього. Таким чином художники керують увагою глядача, найбільш повно відкривають та передають йому сюжет, іноді навіть цілу історію. До речі, досвідчений критик-художник не буде звертати увагу на ці акценти – він буде оцінювати всю картину. Особливо це доречно при оцінці картин символістів та зображень святих чи духовних лідерів. Так, меч на таких полотнах символізує не зброю як таку, а боротьбу, слово проповідника. Квітуче гілля супроводжує зображення святих юних дів.

Дуже корисно знати біографію художника, мету написання тої чи іншої картини. Зрозуміло, що не можна однаково строго оцінювати картину, написану в студії на мольберті україна та на якісному полотні, і поспіхом створену на природі під час якогось рідкісного явища. Ідея, щось відображене може надати картині більше привабливості і популярності, а тому – купляйте етюдники! Але повернімося до критеріїв – знаючи нюанси написання картини, ви зможете більш чіткіше зрозуміти, що виражає автор полотна, та обґрунтувати наскільки добре це йому вдалось. Звичайно, ми все ж таки рекомендуємо не захоплюватись критикою, а навпаки, запримітити для себе те, чому можна повчитися, що варта перейняти. Це буде набагато корисніше. І пам’ятайте, що “на колір та смак – товаришів немає”, і ваші роботи будуть знаходити своїх поціновувачів та критиків. Але ви завжди повинні усвідомлювати, що ви є Людиною Мистецтва!

×
Дізнатися ціну
Ваше ім'я:*
Телефон:
E-mail: *
×
Логін
×
×
Повідомити, коли з'явиться
Ваше ім'я: *
E-mail: *
×
Замовити дзвінок
Ваше ім'я:*
Ваш номер телефону:*
Ваш номер телефону не буде зібрано або використано для маркетингових цілей

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо.

×
×